Echtscheiding

Een scheiding is een stressvolle gebeurtenis.  

De mediator helpt u om gezamenlijk tot een convenant te komen, waar u beiden achter kunt staan, zonder tussenkomst van advocaten

Een scheiding is een stressvolle gebeurtenis.  
Er is een heleboel te regelen en te doen. Wie gaat waar wonen? Wat zijn de gevolgen voor de kinderen en hoe gaat de u de zorg voor hen verdelen?En natuurlijk de financiën; hoe staat u ervoor en wat hebt u straks te besteden?

In deze moeilijke situatie moet er veel worden gepraat over tal van zaken. Ook al hebt u zich nog zo voorgenomen om het samen goed te regelen en bent u samen tot de conclusie gekomen dat een scheiding het beste is, dan nog kunnen de emoties hoog oplopen. Als een van u de scheiding eigenlijk niet wilt is het nog moeilijker om het samen goed af te ronden. Een kind heeft contact nodig van beide ouders. Wanneer u gaat scheiden bent u minder geneigd of in staat samen beslissingen te nemen. Terwijl communicatie en overleg nodig blijft. Daarom is het cruciaal dat u de conflicten als partners met elkaar uitvecht en als ouders een gezamenlijk doel nastreeft.

De mediator helpt u om gezamenlijk tot een convenant te komen, waar u beiden achter kunt staan, zonder tussenkomst van advocaten. Zaken die in het convenant worden vastgelegd zijn onder andere: de boedelscheiding, echtelijke woning; omgang kinderen, alimentatie; erfenissen; pensioen; etc.

Wat kost mediation?

€  125 per uur
  • Voor onze bemiddeling berekenen wij een uurtarief van 125 euro exclusief btw ( 19 %).

Reisuren

65 per uur
  • Reisuren worden doorberekend voor 65 euro per uur, waarbij wij een half uur reistijd per mediationsessie voor onze rekening nemen.
De reistijd is natuurlijk afhankelijk van de locatie waar besprekingen worden gevoerd. Doorgaans worden de kosten in gelijke delen door partijen gedragen. Hun eigen kosten komen voor eigen rekening. Het staat partijen geheel vrij om andere afspraken te maken over de kostenverdeling.